Mònica Castellà, nova delegada del govern al Japó

  • Serà la primera representant institucional de l'executiu al país nipó

VilaWeb
La portaveu del govern, Patrícia Plaja, durant una conferència de premsa (fotografia: ACN).
ACN
31.01.2023 - 13:12

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El consell executiu català ha nomenat Mònica Castellà nova delegada del govern al Japó per un mandat de quatre anys. Serà la primera delegada de l’executiu al país nipó. Segons el govern, Castellà complementarà així la representació institucional de l’executiu a l’Àsia, juntament amb el delegat a Corea del Sud, Jaeyeok Yoon Kang, nomenat el setembre. Castellà ha estat seleccionada després d’haver participat al concurs d’Acció Exterior per cobrir la plaça. Nascuda el 1971 a Barcelona, Castellà és llicenciada en Estudis de l’Àsia Oriental per la UOC amb l’especialitat en Llengua i Política al Japó.

També compta amb el postgrau en Negocis i Economia a l’Àsia Oriental de la mateixa universitat i amb la diplomatura de tècnica d’Empreses i Activitats Turístiques de la Universitat de Girona. Al llarg de la seva trajectòria professional, Castellà ha dirigit equips de diferents països, ha gestionat i liderat projectes europeus i ha organitzat missions empresarials en mercats internacionals.

La nova delegada ha estat vinculada des del 2012 amb l’Agència Catalana de Turisme, amb qui ha treballat en unes quantes ocasions entre Singapur, Madrid i Barcelona com a cap de projecte, com a directora de l’estat espanyol i Portugal o com a analista, entre altres càrrecs. Durant la seva experiència professional a Singapur treballant per a la Generalitat de Catalunya, també va formar part de l’assessorament del Pla Japó del govern en matèria de turisme. A més, ha estat assessora cultural a l’Ambaixada del Japó a Espanya més de deu anys.

Pel que fa a l’àmbit acadèmic, ha estat conferenciant per a diverses institucions, com ara Casa Àsia, l’Ajuntament de Madrid o la UAB. D’altra banda, ha estat professora a la Universitat de Valladolid i a la Universitat de Barcelona, i ha exercit de formadora per a agents de viatges de la regió asiàtica i per a empresaris catalans sobre negocis i turisme.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes