El conseller delegat de GSMA, John Hoffman, que s’encarrega de l’organització del Mobile World Congress (MWC), ha garantit la continuïtat del congrés a Barcelona. En aquest sentit, ha dit que no hi ha negociacions ni reunions amb Madrid o qualsevol altra ciutat. ‘Els periodistes no sé d’on traieu aquestes informacions. La pròxima vegada truqueu-me i us diré que això és mentida’, ha declarat.

Hoffman ha presentat avui a Barcelona els principals temes del MWC d’enguany: el 5G; la intel·ligència artificial; l’entreteniment; la privacitat i seguretat; la sostenibilitat; la relació amb els clients i la indústria X. En aquesta edició, s’esperen 10.000 congressistes d’arreu del món, 3.000 expositors i 170 delegacions oficials. Segons GSMA, l’impacte econòmic és de 492 milions d’euros i es creen 14.100 llocs de feina temporal.

El 16 de gener, la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, va assegurar que una prioritat del seu govern era emportar-se a la capital espanyola el MWC. ‘Farem el possible per tenir-lo. Hem anat parlant des de fa setmanes amb organitzadors […] Al marge del que pensi la batllessa Colau creiem que és un esdeveniment que es pot fer perfectament a Madrid’, va declarar davant dels mitjans.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb