Mireia Boya

L’ex-diputada de la CUP, Mireia Boya, encapçalarà la llista d’Aran Amassa al terçó de Castièro a les eleccions al Consell General d’Aran del 26 de maig. La decisió implica el retorn de Boya a la política aranesa després d’haver deixat el secretariat nacional de la CUP el mes de març.

Aran Amassa és un partit occitanista, assembleari, d’esquerres i progressista, que té com a objectiu posar fi al  bipartidisme de Convergència Democràtica Aranesa (vinculat al PDECat) i Unitat d’Aran-Partit Nacionalista aranès (vinculat al PSC). El partit Aran Amassa ha canviat de nom: el 2015 es va presentar com a Corròp a les eleccions municipals a Les, on va aconseguir dos regidors (un dels quals la mateixa Mireia Boya) i a les eleccions al Consell General només es va presentar al terçó de Quate Lòcs, on va obtenir un 14,52% dels vots, però sense aconseguir cap dels tres consellers.

El Consell General d’Aran, l’òrgan de govern de la Vall d’Aran, és format per tretze consellers que es trien a cadascun dels sis terçons. El de Castièro, per on es presenta Boya, és justament on se n’elegeixen més, un total de quatre. Aquesta vegada, Aran Amassa es presenta a tots els terçons excepte el de Lairissa.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb