Sota el lema ‘Això no és justícia’, milers de persones s’han concentrat davant el Tribunal Superior de Justícia de Navarra, a Pamplona, per protestar contra la sentència del Tribunal Suprem sobre el cas dels joves d’Altsasu, condemnats per una baralla amb guàrdies civils en un bar.

N’han demanat l’alliberament i també s’hi han sentit consignes de solidaritat amb els represaliats a Catalunya. Ja al matí cent cinquanta ciclistes han recorregut els seixanta-quatre quilòmetres que separen Altsasu de la capital navarresa.

A principi de mes el Tribunal Suprem espanyol va rebaixar lleument les penes de presó als condemnats, tot i que les va mantenir altes. La reducció es fonamenta en l’eliminació de l’agreujant de discriminació i abús de superioritat en el cas del delicte d’atemptat contra l’autoritat i en la supressió a dos dels acusats d’algun dels delictes de lesions per falta de proves. Ratificada pel Suprem, la sentència esdevé ferma i l’últim tribunal a què hauran de recórrer els acusats abans d’acudir al Tribunal Europeu dels Drets Humans és el Constitucional espanyol.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb