Àgueda Micó, dirigent del Bloc Nacionalista Valencià nomenada fa poc coportaveu de Compromís, ha explicat que amb la designació s’ha fet ‘un pas natural’ i s’ha oficialitzat la funció que ella ja exercia, arran de la responsabilitat d’Enric Morera com a president de les corts. Micó ha dit: ‘Mónica Oltra és la líder pública de Compromís, però això no vol dir que lidere aquesta coalició.’ I encara ha afegit: ‘Líders mediàtics, n’hi ha molts, tenim els polítics més ben valorats del país i jo no he vingut ací a ser més mediàtica que Mónica Oltra.’

Micó exerecix aquesta funció al costat d’Oltra (Iniciativa), el batlle de València, Joan Ribó (adherits) i el secretari autonòmic de Medi Ambient, Julià Àlvaro (els Verds). Dels quatre coportaveus de Compromís, ella és l’única que no té cap càrrec institucional.

Dins el Bloc, és la coordinadora general i Rafael Carbonell, el portaveu. Per Micó, després d’un any de lideratge compartit, calia concretar el paper de cadascú. De tota manera, ha dit que aquesta decisió no havia significat cap crisi ni res traumàtic, perquè Carbonell treballa en l’estructura municipal i ella en la gestió de l’acció de govern.

Així mateix, respecte del futur de la coalició, ha dit que encara van descobrint ‘què volen ser de majors’ i que cerquen la fórmula que acontente totes les sensibilitats per anar més enllà d’una coalició electoral.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.