El ple del Congrés dels Diputats de Mèxic ha aprovat una reforma del Codi Penal per a endurir les penes per violència de gènere, per la qual cosa els feminicidis podran comportar fins a seixanta-cinc anys de presó, cinc més que en la legislació anterior, enmig d’una indignació general arreu del país per l’augment de la violència contra les dones en els darrers anys.

La reforma, que ha estat aprovada amb quatre-cents quinze vots a favor, arriba després de diversos mesos a l’espera que fos presentada davant la cambra i coincideix amb l’assassinat d’una nena de set anys en una petita localitat de Ciutat de Mèxic que ha commocionat la societat mexicana.

La Comissió de Justícia ha detallat que entre l’any 2015 i el setembre del 2019 s’han comès 3.488 feminicidis, un augment del 175,6%, cosa que representa una tendència alarmant de la violència contra les dones, segons el Sistema Nacional de Seguretat Pública.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb