València

El judici oral per l’accident del metro de València del 3 de juliol de 2006, on hi hagué 43 morts i 47 ferits, finalment no es farà. Havia de començar dilluns, però segons que informa À Punt els vuit processats han arribat a un acord amb la fiscalia per a reduir-los la pena a canvi d’admetre els fets. El pacte es va tancar ahir en una reunió on va participar l’acusació particular que representa l’Associació Víctimes del Metro 3 de Juliol. En declaracions a À Punt Ràdio, Rosa Garrote, de l’associació de víctimes, ha dit que li sembla molt important que quatre persones reconeguin la seva responsabilitat, ja que és el que han denunciat des del primer dia. ‘S’està reconeixent la responsabilitat de la direcció i posa de rellevància la nostra acció’, ha afegit.

El pacte suposa l’acceptació d’una pena de vint-i-dos mesos de presó per a quatre dels processats i la retirada de l’acusació per als altres quatre, entre ells l’ex-gerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana, Marisa Garcia. Com no tenen antecedents penals, cap dels condemnats entrarà a presó.

La fiscalia demanava tres anys i set mesos de presó pels vuit ex-directius de Ferrocarrils, acusats de quaranta-tres delictes d’homicidi per imprudència professional greu i trenta-set delictes de lesions. L’associació de víctimes, en canvi, demanava quatre anys de presó.

Era previst que el judici tingués el testimoni de tres-centes persones i s’allargués fins al mes de juliol.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb