València

El judici oral per l’accident del metro de València del 3 de juliol de 2006, on hi hagué 43 morts i 47 ferits, finalment no es farà. Havia de començar dilluns, però segons que informa À Punt els vuit processats han arribat a un acord amb la fiscalia per a reduir-los la pena a canvi d’admetre els fets. El pacte es va tancar ahir en una reunió on va participar l’acusació particular que representa l’Associació Víctimes del Metro 3 de Juliol. En declaracions a À Punt Ràdio, Rosa Garrote, de l’associació de víctimes, ha dit que li sembla molt important que quatre persones reconeguin la seva responsabilitat, ja que és el que han denunciat des del primer dia. ‘S’està reconeixent la responsabilitat de la direcció i posa de rellevància la nostra acció’, ha afegit.

El pacte suposa l’acceptació d’una pena de vint-i-dos mesos de presó per a quatre dels processats i la retirada de l’acusació per als altres quatre, entre ells l’ex-gerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana, Marisa Garcia. Com no tenen antecedents penals, cap dels condemnats entrarà a presó.

La fiscalia demanava tres anys i set mesos de presó pels vuit ex-directius de Ferrocarrils, acusats de quaranta-tres delictes d’homicidi per imprudència professional greu i trenta-set delictes de lesions. L’associació de víctimes, en canvi, demanava quatre anys de presó.

Era previst que el judici tingués el testimoni de tres-centes persones i s’allargués fins al mes de juliol.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb