Fa exactament cinc dies un grup de socis i seguidors culers van llançar públicament un manifest (‘Més que un llaç’) destinat a promoure un referèndum al FC Barcelona per a demanar als socis si creuen que la imatge corporativa del club ha d’incorporar el llaç groc. I en menys d’una setmana més de dues mil persones ja s’hi han afegit.

Els cinquanta signants del manifest, entre els quals hi ha l’escriptor Màrius Serra, el diputat Ferran Civit, el músic Quico Pi de la Serra, el periodista esportiu Lu Martin i l’activista Liz Castro, demanen que el club demostri el suport als empresonats i als exiliats polítics i faci d’altaveu de la situació injusta que han de suportar.

Proposen, entre més mesures, que s’afegeixi un llaç groc a les cadires de la segona graderia, on hi ha l’eslògan Més que un club. Els signants també proposen que sigui present a la sala de premsa perquè sigui visible quan els jugadors atenen els mitjans de comunicació. Així mateix, demanen que se’n pengi un a totes les xarxes socials del club, una de les entitats esportives amb més seguidors arreu.

Els promotors de la iniciativa volen fer visible el llaç també als marcadors del Camp Nou i del Palau Blau-grana i que la cadira que presideix la llotja de l’estadi es mantingui buida de manera simbòlica amb un llaç visible a la butaca. A més, volen que es promoguin activitats solidàries de suport als presos polítics i exiliats a les instal·lacions del club. En un altre punt del manifest reclamen que s’organitzin partits solidaris amistosos per a recaptar fons. Consulteu a mesqueunllaç.cat el manifest sencer i la llista de signants.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb