Joan Mas Collet, diputat de Més per Mallorca

Més per Mallorca ha criticat la pujada de quotes als treballadors autònoms, que qualifica de “destralada fiscal” per a milers de treballadors, i ha exigit al govern espanyol que la retiri. En un comunicat, el diputat Joan Mas “Collet” ha insistit en la petició de canviar l’actual sistema de cotitzacions dels autònoms i ha considerat que la pujada de quota que s’aplica des d’aquest mes de novembre és una mesura “injustificable”.

El diputat ha criticat que el govern espanyol augmenti les cotitzacions socials dels autònoms amb efecte retroactiu des de gener. Per això, Més per Mallorca ha registrat una proposició no de llei en el Parlament de les Illes que demana de revertir la situació. La proposta demana de “congelar els rebuts mentre es revisa el sistema”, així com ​​retornar els increments pagats aquest mes i que pertanyen al prorrateig de tot el 2020.

La iniciativa també reclama al govern espanyol de “promoure” els canvis legislatius necessaris perquè les cotitzacions dels treballadors autònoms siguin en funció de la facturació, així com considerar la figura de l’autònom discontinu-temporal segons la mena d’autònom específic del Turisme, molt habitual a les Illes. A més, demana de posar en marxa les mesures legislatives necessàries per a assegurar que, si el govern avala els crèdits ICO i ISBA, “les entitats bancàries no deixen cap autònom sense accés a aquest finançament”.

La iniciativa també serà presentada en el Consell de Mallorca i en tots els ajuntaments on Més per Mallorca té representació.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.