BARCELONA, 22 (EUROPA PRESS)

Un total de 125 especialistes de catorze països debaten a Barcelona sobre cultura visual, en una jornada que ha arrencat aquest dilluns a la Universitat Abat Oliba CEU amb l’objectiu d’estudiar el paper que la cultura visual exerceix en la societat.

El propòsit del congrés –que altres anys s’ha celebrat a Berlín i a la Berkeley University– és tractar el tema de la cultura visual des d’una perspectiva multidisciplinària, i en aquesta edició com a tema destacat s’abordarà el fenomen de les avantguardes i la seva influència en la forma de comunicar, ha informat la UAO CEU en un comunicat.

Després de l’obertura de la jornada, en la qual ha intervingut el rector de la UAO CEU, Carlos Pérez del Valle, la professora en Tèxtils de la University of Huddersfield Claire Barber ha centrat la seva ponència en la transmigració, centrant l’anàlisi en els moviments migratoris succeïts entre el 1836 i el 1914.

Després de Barber, el vicerector acadèmic de la Universitat Camilo José Cela, Javier Serra, ha explicat l’experiència pilot de realitat virtual que desenvolupa en el marc d’algunes de les assignatures que imparteix: “Els nadius digitals necessiten un altre llenguatge”, ha assegurat.

Les ponències plenàries del congrés comptaran aquest dimarts amb les intervencions de la professora de Comunicació Audiovisual de la CEU San Pablo Olga Kolotouchkina, i el professor de Pedagogia per la Universitat eCampus Enrico Bocciolesi.

Vull la teva col·laboració

Tenim un compromís amb tu. Entenem el periodisme com un combat diari. I necessitem del teu suport.

Per a tu fer-te subscriptor és un esforç petit, però per a nosaltres el teu suport ho és tot.

Ajuda VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb