L’Ajuntament de Manresa enviarà una carta a les comunitats de propietaris per concedir-los el termini d’un mes per a retirar les plaques franquistes que encara hi ha a la porta dels edificis construïts com a habitatges de protecció oficial per l’antic Ministerio de la Vivienda. En cas que no ho facin, la brigada municipal actuarà i les retirarà a partir del mes de juny.

Actualment hi ha 148 plaques a la ciutat. La majoria són iguals, amb el jou i les fletxes de la Falange. La regidora de Cultura, Anna Crespo, ha explicat que amb aquesta acció ja no quedarà cap més símbol de l’època franquista a la via pública de la ciutat. La retirada anirà acompanyada d’una campanya informativa per a explicar als veïns perquè s’ha decidit fer-ho, i les plaques es conservaran al Museu Comarcal de Manresa.

 

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb