Mallorca diu adéu a Climent Garau

El respectat dirigent cultural i polític va morir a Bunyola, a noranta anys.

VilaWeb
Redacció
30.08.2015 - 08:13
Actualització: 30.08.2015 - 10:13

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ahir va morir a Bunyola Climent Garau Arbona. Climent Garau va ser una de les personalitats més respectades de Mallorca i un gran incitador del nacionalisme, tant en la vessant política com en la cultural. El seu tarannà amable i sempre amatent li va valer el respecte i l’estima de persones de tot l’arc polític i el reconeixement de tots els Països Catalans, expressat en diverses ocasions a través d’homenatges i reconeixements públics.

Gran activista polític el 1975 va fundar el partit Aliança Nacional Mallorquina i el Grup Autonomista i Socialista de les Illes el 1976. Després, s’incorporà al Partit Nacionalista de Mallorca i a la Unió Autonomista, del qual en fou el candidat a les eleccions generals espanyoles de 1977. Finalment, s’afilià al PSM, on també es presentà a les eleccions generals espanyoles de 1982. Fins la seva mort era el president d’honor del PSM. Fa uns mesos encara va tancar simbòlicament la llista d’Esquerra Oberta de Bunyola, que va guanyar les eleccions municipals al seu poble.

Farmacèutic de professió va ser també un gran treballador que fundà als anys seixanta el primer laboratori d’anàlisis clínics provats de Mallorca. Sempre va estar molt interessat pel món cooperatiu i es va implicar en tot de projectes solidaris.

En el terreny cultural Climent Garau es féu càrrec d’Obra Cultural Balear entre 1970 i 1976 i va ser el gran impulsor del Grup Blanquerna, entitat dedicada a l’estudi de la realitat cultural i nacional de Mallorca.

El seu comiat es farà avui diumenge al tanatori Bon Sosec, entre les quatre i les sis i demà es farà un funeral a la Seu, a les vuit.

El bloc Bunnova va publicar aquest estiu la que probablement és la darrera entrevista amb ell.

I en aquest vídeo enregistrat en ocasió d’haver rebut el Premi Cap Vermell 2010, ell mateix feia un repàs de la seva vida:

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes