joaquim forn

El jutge del Tribunal Suprem espanyol Pablo Llarena ha denegat la petició de Joaquim Forn de deixar la presó provisional perquè veu que hi ha risc de reiteració delictiva. I ho argumenta dient que no es creu que ara es comprometi a respectar la legalitat espanyola, perquè no ha abandonat la seva ideologia independentista i perquè hi ha molta gent a Catalunya que continua essent independentista. I perquè Carles Puigdemont continua volent la independència.

Llarena, en la interlocutòria, diu això: L’investigat, en l’expressió de la seva legítima llibertat ideològica, manté lògicament el seu ideari sobiranista, cosa que, tot i essent vàlida constitucionalment, no significa que s’hagi de renunciar a avaluar que el convenciment que manté possibilitat una reiteració del delicte que resultaria absurda en qui professi la ideologia contrària’. És a dir, Llarena diu que el risc de reiteració delictiva desapareix si deixes de tenir la independència com a idelologia o com a objectiu polític. I ho utilitza com a argument per a mantenir Forn a la presó.

L’argument del jutge és encara més greu, perquè continua així: ‘La seva idelogia coexisteix a més amb un context polític en què hi ha certesa que hagi desaparegut la intenció d’assolir la independència de Catalunya, existint encara sectors que defensen explícitament que s’ha d’aconseguir de manera immediata i perseverant en el mecanisme de secessió contrari a les normes penals que aquí s’enjudicien. Precisament, aquesta última actitud és la que sosté qui va atorgar la confiança al senyor Forn perquè fos conseller d’Interior.’ O sigui, que el fet que Puigdemont i una part molt important de l’independentisme pensi que s’ha d’assolir la independència i que considerin que la legitimitat democràtica hauria de prevaler a l’ordenament jurídic espanyol justifica que Forn continuï a la presó.

Encara va més enllà en el seu escrit, dient que, com que és possible que una majoria política vulgui la independència, hi ha més risc de reiteració delictiva per part de Forn i que, per tant, ha de continuar a la presó.

Vegeu ací la interlocutòria íntegra:

 

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.