El Consell Suprem d’Espais Virtuals de l’Iran ha prohibit el joc per a telèfons mòbils ‘Pokémon Go‘, que ha causat furor a escala mundial, per ‘raons de seguretat’ que no ha especificat. Tot i la censura en xarxes socials, els usuaris iranians han obert nombrosos fòrums de discussió per parlar de ‘Pokémon Go‘, fet que ha posat en alerta la República Islàmica.

L’Iran no és l’únic país que ha mostrat el seu escepticisme davant del joc que anima els participants a caminar pels carrers de la seva ciutat per atrapar pokémons, però sí que ha estat el primer a prohibir-lo. Un clergue saudita ha emès una fàtua contra ‘Pokémon Go‘, al·legant que conté ‘imatges prohibides’ que violen les lleis islàmiques, segons ha informat la cadena britànica BBC.

Les autoritats de Nova York, per part seva, han anunciat aquesta setmana que no permetran que els delinqüents sexuals en llibertat condicional juguin al ‘Pokemon Go‘ per protegir els nens que l’utilitzen.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb