Si es fessin eleccions al Parlament de Catalunya, l’independentisme obtindria 71 diputats i, doncs, mantindria la majoria absoluta, que és de 68. Segons les dades d’una enquesta de GAD3 que publica La Vanguardia, el primer partit seria ERC, amb 43 escons. En segona posició, hi hauria el PDECat, amb 23, empatat amb Ciutadans, que en perdria dos. La CUP perdria la meitat dels diputats: de deu passaria a cinc.

Així doncs, les forces independentistes mantindrien la majoria absoluta amb 71 diputats, només un menys que ara. Catalunya en Comú només en tindria un més que no té ara Catalunya Sí que es Pot. El PSC en perdria un, i en tindria 16. I el PP en guanyaria un i passaria a 12.

Imatge: La Vanguardia.

Pel que fa al percentatge de vot, les tres forces independentistes obtindrien el 47,8%, gairebé el mateix que a les eleccions del 27-S (48,5%). Amb aquests resultats seria possible un govern d’ERC i el PDECat amb el suport de la CUP o bé un executiu format pels republicans, els comuns i el PSC, o amb el suport parlamentari dels socialistes.

De moment, no se sap en quin període es va fer l’enquesta, ni la mostra ni la participació que hi hauria en aquestes hipotètiques eleccions.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.