El selectiu borsari espanyol Íbex-35 ha tancat la sessió del dimarts amb una caiguda del 2,53%, l’endemà de la jornada negra de Wall Street que va comportar pèrdues del 4,6% a l’índex Dow Jones i del 3,91% al Nasdaq 100. L’Íbex ha aguantat per la mínima el nivell dels 9.800 punts, i ha tancat en els 9.810, en nivells del març del 2017. Durant la jornada, les caigudes han arribat a ser més pronunciades, fins als 9.721 punts, tot i que el fet d’acabar tan lluny d’aquesta xifra, fa que alguns analistes opinin que s’ha obert una bona finestra de compra de renda variable. La sort de l’Íbex 35 d’aquest dimarts no ha estat diferent de la que han viscut la resta de selectius europeus. Així, el Dax 30 alemany ha caigut un 2,32%, l’FTSE 100, l’índex de referència anglès, un 2,64%, o el selectiu francès CAC 40 un 2,35%.

Pel que fa als valors de l’Íbex 35, només Siemens Gamesa s’ha escapat del color vermell, i ha tancat amb una pujada del 0,57%. La resta han cotitzat en negatiu, essent la pitjor Cellnex Telecom amb una caiguda del 4,21%. ACS ha caigut un 4,01% i Iberdrola un 3,96%. Per darrere, Mapfre, Arcelor Mittal i Gas Natural han experimentat descensos del 3,87%, el 3,86% i el 3,57% respectivament. Amb aquesta ja són quatre les jornades consecutives que l’Íbex 35 recull números vermells, i ha experimentat un descens del 6% en menys d’una setmana.Pel que fa al Dow Jones, cotitza a aquesta hora en verd després de la jornada negra d’ahir, que va portar el selectiu nord-americà a perdre 1.175 punts en una sessió. Poc després de les sis de la tarda el Dow recuperava un 0,4% de la cotització perduda ahir, i també presentava números verds el Nasdaq 100, que pujava un 0,36%.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb