L’Hospital Universitari de Bellvitge posa en marxa a partir de dilluns vint-i-quatre sales d’operacions equipades amb tecnologia d’última generació per fer cirurgies d’alta complexitat. D’aquesta manera el centre comptarà amb tres quiròfans híbrids, que incorporen escàners a la mateixa sala d’operacions, i dos quiròfans robotitzats.

Amb el nou bloc quirúrgic es passarà de les 16.617 intervencions del 2016 o les 20.574 de l’any passat a les 21.494 del 2020. L’edifici tecnoquirúrgic ha costat vuitanta-dos milions en obres i cinquanta milions en equipament, dels quals vint s’han invertit en l’equipament d’aquest bloc quirúrgic.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha visitat els nous equipaments i ha destacat que l’increment de la despesa en Salut es situa ‘en uns paràmetres pràcticament del 2010’ el que contribueix a ‘revertir aquell període de retallades’ que vol ‘deixar enrere el més aviat possible’.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.