L’exèrcit espanyol ha anunciat que no anul·larà les maniobres previstes entre Girona i Celrà, on fins a 80 soldats faran marxa per les Gavarres, perquè són ‘pràctiques habituals’ que fan a molts altres municipis. Les forces armades han detallat que en aquestes marxes d’enduriment no s’hi inclou disparar o fer servir foc d’artilleria, sinó que els soldats s’exerciten recorrent llargues distàncies.

En paral·lel, aquest divendres hi ha hagut més veus que s’han sumat contra les pràctiques militars. L’una, la del president de la Diputació i batlle de Llançà, Pere Vila, que ha instat els soldats a entrenar-se en aquells municipis on no s’hagin aprovat mocions en contra de la seva presència. ‘Em sembla que és de sentit comú’, ha dit. L’altra, la del conseller d’Interior, Jordi Jané, que tot i precisar que marxes militars com aquestes es fan amb regularitat a la demarcació, s’ha posat al costat de la demanda dels ajuntaments. ‘També és cert que, en aquest cas concret, tot fa pensar que es busca un itinerari diferent’, ha dit.

 

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]