L’ex-president del govern de les Illes Jaume Matas farà un reconeixement parcial dels fets del cas Òpera, una de les peces del cas Palma Arena. Ho ha anunciat avui el seu advocat, José Zaforteza, durant la vista prèvia a l’Audiència Provincial de Palma.

El cas Òpera està relacionat amb el presumpte encàrrec irregular de Matas a l’arquitecte Santiago Calatrava per a la construcció d’un palau d’òpera, un projecte que es va valorar en 1,2 milions d’euros.

La Fiscalia l’acusa de ser conscient de la impossibilitat material i econòmica del projecte i demana un any i tres mesos de presó per un delicte de tràfic d’influències i una altra condemna de deu anys d’inhabilitació per un delicte de prevaricació. Matas no accepta les penes perquè hi ha ‘discrepàncies’ pels beneficis i avantatges que va obtenir per aquest cas. El judici serà entre els dies 10 i 13 de juliol.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]