L’ex-president del govern de les Illes Jaume Matas farà un reconeixement parcial dels fets del cas Òpera, una de les peces del cas Palma Arena. Ho ha anunciat avui el seu advocat, José Zaforteza, durant la vista prèvia a l’Audiència Provincial de Palma.

El cas Òpera està relacionat amb el presumpte encàrrec irregular de Matas a l’arquitecte Santiago Calatrava per a la construcció d’un palau d’òpera, un projecte que es va valorar en 1,2 milions d’euros.

La Fiscalia l’acusa de ser conscient de la impossibilitat material i econòmica del projecte i demana un any i tres mesos de presó per un delicte de tràfic d’influències i una altra condemna de deu anys d’inhabilitació per un delicte de prevaricació. Matas no accepta les penes perquè hi ha ‘discrepàncies’ pels beneficis i avantatges que va obtenir per aquest cas. El judici serà entre els dies 10 i 13 de juliol.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb