Les perles: La trucada surrealista d’en Peyu al Ministeri de Defensa i la Barcelona ‘guiri’ d’Ed Sheeran

  • Us oferim també les principals notícies del dia i alguna recomanació que no podeu passar per alt

VilaWeb
Redacció
03.03.2017 - 21:34
Actualització: 03.03.2017 - 21:54

Les perles d’avui

Surrealisme al ministeri de Defensa. En Peyu, el popular humorista, ha publicat un vídeo adreçat als ciutadans espanyols en què difon l’enregistrament d’unes trucades que va fer al ministeri de Defensa i a la sots-delegació del govern espanyol a Lleida per a preguntar per què hi havia soldats fent maniobres a Gósol, al Berguedà. No se’n va sortir, perquè els interlocutors eren incapaços d’entendre el nom del poble. ‘Kosovo?’, li van arribar a preguntar. El vídeo és surrealista.

 

La mirada ‘guiri’ d’Ed Sheeran sobre Barcelona. Com a part de la promoció del seu tercer disc,’Divide‘, el popular cantant anglès Ed Sheeran ha donat a conèixer avui un ‘bonus track‘ que porta per nom Barcelona. Lluny de ser un homenatge a les qualitats de la capital catalana, Sheeran es limita a retratar -si es pot fer servir aquest verb- la Barcelona de Les Rambles. Per a entendre’ns, la que acostumen a veure els ‘guiris’. Tòpic rere tòpic i, fins i tot, alguns versos desafortunats. Heus ací algunes frases, que inclouen expressions en castellà més pròpies de Llatinoamèrica: ‘Les Ramblas, et trobaré, ballarem al voltant de La Sagrada Família, bebent sangria, mi niña, te amo mi cariño. Mamacita, rica, si , te adoro señorita

Les notícies del dia

La decisió del CGE.  El Consell de Garanties Estatutàries creu que la disposició addicional 31, reservada pel referèndum en el projecte de pressupost del 2017, és inconstitucional i antiestatutària. Puigdemont ha respòs al dictàmen de l’òrgan consultiu: ‘El govern convocarà el referèndum. La partida econòmica està perfectament avalada’. Argumenta que el que prepara el govern és el que la ‘majoria d’ajuntaments i ciutadans desitgen’, que és votar. Per què aquesta opinió del Consell no invalida el referèndum? Us ho expliquem en aquest anàlisi.

Rato i Blesa, en llibertat. L’Audiència Nacional ha decidit no adoptar mesures cautelars contra els expresidents de Caja Madrid, Miguel Blesa, i de Bankia, Rodrigo Rato, que d’aquesta manera es mantenen en llibertat sense fiança. Tots van ser condemnats pel cas de les targetes ‘black’, Blesa a sis anys de presó i Rato a 4,5 anys per apropiació indeguda de fons de l’entitat. Més informació ací.

Suports internacionals. El vice-president del Parlament Europeu Dimitrios Papadimoulis aposta per una solució política democràtica per a Catalunya i per això ha signat el manifest del Pacte Nacional pel Referèndum. Papadimoulis diu que cal obrir unes ‘negociacions’ des d’una ‘mentalitat oberta’ per trobar ‘solucions intel·ligents’, i recorda que ‘la gran majoria dels catalans volen un referèndum’.

I advertències a l’estat espanyol. La Fundació Konrad Adenauer ha fet públic un estudi sobre els congressos del PP i Podemos en el qual es mostra molt crítica amb la política del PP respecte de Catalunya. En un punt de l’informe, diu al PP que no pot ‘combatre el separatisme només amb jutges i policies’. Us ho expliquem ací.

Les recomanacions

Avui a VilaWeb hem publicat l’actualització mensual del termòmetre de la independència. Aquest mes, diu que hem recorregut un 71,68% del procés. Mig punt més a prop de la fita que el mes febrer. En conjunt, els participants creuen que som en un punt força estable, seguint una tendència lleugerament ascendent. L’augment de més de tres punts del mes passat va ser conseqüència de l’acord de pressupost entre Junts pel Sí i la CUP. En canvi, aquesta vegada els judicis del 9-N no han fet créixer tan accentuadament l’optimisme.

També us recomanem l’opinió de Josep Casulleras: ‘Rabell, El País i la repressió que vindrà’, sobre el sorprenent suport del portaveu de CSQP a un editorial d’El País que construeix el discurs de la repressió a Catalunya.

I per últim, no us perdeu aquesta opinió de Bel Zaballa sobre la polèmica campanya de l’entitat ultra Hazte Oir i els límits de la llibertat d’expressió.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any