Podrem seguir gaudint de les desfilades trabucaires a Catalunya? Les dràstiques restriccions imposades pel Reial Decret 130/2017 sobre Reglament d’explosius, aprovat pel govern espanyol el 24 de febrer, han encès totes les alarmes. Entre les mesures més punibles de la nova normativa, que limita extraordinàriament l’ús de la pólvora en els actes festius, destaca la prohibició de dotar cada trabucaire amb més d’1kg de pólvora negra, o l’exigència a les entitats trabucaires perquè acreditin una garantia financera.

Antoni Moliné denuncia la quantitat “ingent” de documentació que caldrà presentar a la Delegació o Subdelegació del Govern (amb 30 dies d’antelació) perquè aquesta autoritzi una activitat. El president de la Coordinadora de Trabucaires de Catalunya (CTC), que es mostra convençut que la nova normativa bloquejarà l’activitat trabucaire si no es modifica, enumera tota la informació exigida a partir d’ara per qualsevol associació que vulgui organitzar una galejada:

1.- Autorització de les celebració per part de l’Ajuntament,
2.- Documentació acreditativa de la personalitat jurídica de l’entitat organitzadora,

Podeu llegir l’article sencer fent clic aquí

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]