Les Forces Democràtiques Sirianes (FDS), amb el suport dels Estats Units, han pres la ciutat de Raqqa, al nord de Síria, segons que ha informat l’Observatori Sirià dels Drets Humans. La caiguda de Raqqa, antiga capital de l’autoanomenat Estat Islàmic, té un gran pes simbòlic en la lluita contra el grup gihadista. Aquest any, Estat Islàmic ha perdut àmplies zones de territori a Síria i a l’Iraq aquest any, inclosa la seva ciutat més preuada, Mossul, al nord de l’Iraq.

Les FDS, una aliança de milícies àrabs i kurdes, ha combatut contra Estat Islàmic a Raqqa des del mes de juny. Ben d’hora, un portaveu de les milícies ja ha assegurat que la presa total de Raqqa era qüestió d’hores i que només els faltava recuperar l’hospital i l’estadi, on s’han atrinxerat els gihadistes. Per la seva banda, hores més tard un comandant local ha explicat que a Raqqa no hi queden combatents d’Estat Islàmic.

‘Sabem que encara hi ha artefactes explosius improvisats i paranys a les zones on era Estat Islàmic, per això les FDS continuaran netejant aquestes zones’, ha afirmat el coronel Ryan Dillon, portaveu de la coalició en què participen Estats Units.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb