Ventura Pons estrena avui al cinema el seu quart documentari, ‘Cola, Colita, Colassa (Oda a Barcelona)’, dedicat a la fotògrafa Isabel Steva Hernández, ‘Colita’. També se n’estrena un altre, ‘Tar (El color del tiempo)’, sobre la vida del poeta C. K. Williams. Així mateix, es destaca l’estrena de ‘Spotlight’, un film sobre la investigació de va fer The Boston Globe sobre una trama de pederàstia a l’arquebisbat de Boston (premi Pulitzer 2003), una cinta que té sis nominacions als Oscar.

Cola, Colita Colassa (Oda a Barcelona). Direcció: Ventura Pons. Intèrprets: Colita, Teresa Gimpera i Rosa Sardà. Gènere: Documentari. Esbós: Ventura Pons fa un homenatge a la fotògrafa Colita, i alhora un retrat de la Barcelona del franquisme tardà, per mitjà d’una conversa entre ella i nou amigues seves.

Pànic (‘Goosebumps’). Direcció: Rob Letterman. Intèrprets: Odeya Rush, Amy Ryan, Jillian Bell, Dylan Minette, Jack Black i Ryan Lee. Gènere: Aventures. Esbós: El jove Zach Cooper entra a casa del seu nou veí, autor de novel·les de terror per a adolescents, i quan n’obre els llibres, les criatures monstruoses que ha creat s’escapen. Zach i els seus amics els hauran de tornar a capturar.

Creed (‘Creed. La leyenda de Rocky’) Direcció: Ryan Coogler. Intèrprets: Tessa Thompson, Phylicia Rashad, Maria Breyman, Sylvester Stallone, Michael B. Jordan i Graham McTavish. Gènere: Drama. Esbós: Adonis Johnson no va arribar mai a conèixer el seu pare, un campió mundial de boxa. Així i tot, té clar que vol ser igual que ell, i per això va fins a Filadèlfia a cercar Rocky Balboa, l’etern rival del seu pare, perquè li faci d’entrenador.

Despite the Falling Snow (‘Cuando cae la nieve’). Direcció: Shamim Sarif. Intèrprets: Rebecca Ferguson, Antje Traue, Amy Nuttall, Charles Dance, Oliver Jackson-Cohen i Anthony Head. Gènere: Drama. Esbós: Katya és una espia del govern americà a Moscou en plena cursa armamentística de la Guerra Freda. Té per missió aconseguir informació d’Aleksandr, un jove polític amb futur. Però l’espia no s’esperava que se n’enamoraria.

Le grand jour (‘El gran día’). Direcció: Pascal Plisson. Intèrprets: Nidhi Jha, Deegii Batjargal, Albert Gonzalez Monteagudo i Tom Ssekabira. Gènere: Documentari. Esbós: Quatre joves de diversos països –Cuba, l’Índia, Uganda i Mongòlia–s’enfronten a una prova que podrà millorar-los la vida per sempre. 

Embarazados. Direcció: Juana Macías. Intèrprets: Alexandra Jiménez, Elisa Mouliaá, Ingrid García; Karra Elejalde, Paco León i Ernesto Sevilla. Gènere: Comèdia. Esbós: A gairebé quaranta anys, Fran i Alina han estat junts mitja vida. Per a ella ha arribat el moment de tenir fills; ell no ho veu pas clar: és jove, viu bé i no vol complicar-se la vida canviant bolquers

Papeles en el viento. Direcció: Juan Taratuto. Intèrprets: Paola Barrientos, Cecilia Dopazo, Cacho Buenaventura, Pablo Echarri i Diego Peretti. Gènere: Drama. Esbós: Tres amics de la infantesa perden el quart membre del grup i decideixen d’encarregar-se de la seva filla, entre tots. Per poder-ho fer, organitzen una estafa de compra-venda de jugadors de futbol.

Ein Atem (‘Respira (One Breath)’). Direcció: Christian Zübert. Intèrprets: Chara Mata, Pinelopi Sergounioti, Mary Nanou, Jördis Triebel, Benjamin Sadler i Nike Maria Vassil. Gènere: Drama. Esbós: Elena, una jove grega, decideix d’anar a Alemanya en cerca d’un futur més esperançador. Allà comença a treballar de mainadera de la petita Lotte.

Spotlight. Direcció: Tom McCarthy. Intèrprets: Rachel McAdams, Elena Wohl, Sharon McFarlane, Mark Ruffalo, Michael Keaton i John Slattery. Gènere: Biopic. Esbós: El film narra la investigació que va fer guanyar el Premi Pulitzer al The Boston Globe. Quan l’equip de reporters del diari comencen a estirar el fil a partir d’unes acusacions d’abusos dins l’Església Catòlica descobriran un entramat molt pitjor que no s’esperaven.

The Color of Time (‘Tar (El Color del Tiempo)’). Direcció: diversos directors. Intèrprets: Mila Kunis, Jessica Chastain, Lauren Kole; James Franco, Zach Braff i Henry Hopper. Gènere: Biografia. Esbós: És un viatge poètic a través de la vida i els poemes de C. K. Williams. Un recorregut pels moments centrals de la seva vida, les seves relacions i la seva manera d’entendre l’amor i la pèrdua.

 

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]