Les empreses interessades a reduir la jornada laboral ja poden demanar els ajuts

  • València va començar ahir una prova pilot d'un mes amb quatre dies laborals per setmana

VilaWeb
Redacció
11.04.2023 - 16:26

El Diari Oficial de la Generalitat ha publicat les ajudes perquè les empreses del País Valencià reduïsquen la jornada laboral un 20% o a 32 hores setmanals, sense que es vegen afectats els salaris del personal. Aquestes subvencions de la Direcció General de Treball han de servir per a evitar un augment dels costos salarials de les empreses.

Per a poder rebre la subvenció, la reducció de la jornada ordinària haurà d’afectar un mínim de la plantilla. En el cas d’empreses que, pel cap baix, tenen quaranta-nou treballadors, s’hi ha d’adherir obligatòriament al 30%. Aquest percentatge es reduirà al 20% en el cas d’empreses de cinquanta treballadors o més.

Les empreses que s’acullen a l’experiència hauran d’elaborar un pla, amb totes les mesures que implantaran per a aprofitar millor el temps de treball.  Les empreses rebran una subvenció de 9.611 euros per treballador.  El servei d’ocupació, Labora, també subvencionarà la contractació indefinida de nous treballadors en aquestes empreses que redueixen l’horari.

La prova pilot, a València

València és la primera ciutat a executar un projecte pilot mensual sobre la jornada laboral de 32 hores. S’ha aprofitat que el mes d’abril té dos dilluns que ja són festius i s’ha adaptat la resta per a poder tenir quatre dilluns consecutius. “Nosaltres ens preguntem com afectaria la vida de la ciutat si es reduïra la jornada, ens interessaria saber com afectaria aspectes com la salut, la conciliació familiar o el benestar dels treballadors”, ha dit el batlle Joan Ribó en analitzar el transcurs de la primera jornada festiva.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any