Les Corts debatran les discrepàncies del govern espanyol amb la llei de pressupost

  • La comissió bilateral és el pas previ a la presentació d'un recurs d'inconstitucionalitat si, en el termini de sis mesos, no s'aconsegueix d'arribar a un acord

VilaWeb
Redacció
23.07.2019 - 01:50

La Diputació Permanent de les Corts es reunirà aquesta setmana perquè el conseller d’Hisenda, Vicent Soler, expliqui les discrepàncies mostrades pel govern espanyol amb la llei de pressupost de la Generalitat per al 2019 i la llei d’acompanyament. Com que el ple es troba en període de vacances parlamentàries fins al primer de setembre, el conseller compareixerà davant aquest òrgan, com es fa habitualment quan no hi ha període de sessions. La compareixença de Soler es fa a petició del PP, que vol que informi sobre els acords adoptats en la comissió bilateral entre la Generalitat i l’estat, i que expliqui els ‘dubtes de legalitat’ mostrats pel govern espanyol.

La comissió bilateral és el pas previ a la presentació d’un recurs d’inconstitucionalitat si, en el termini de sis mesos, no s’aconsegueix d’arribar a un acord entre les dues administracions. En el cas de la llei de pressupost de la Generalitat per al 2019, el govern espanyol s’ha mostrat en desacord amb l’article 34 i amb diverses disposicions addicionals, les quals fan referència al règim retributiu del personal laboral de l’administració autonòmica i els llocs de feina del cos de metges forenses adscrits als instituts de medicina legal i ciències forenses, entre més.

En el cas de la llei de mesures fiscals, de gestió administrativa i financera i d’organització de la Generalitat, més coneguda com a llei d’acompanyament al pressupost, les discrepàncies afecten la llei de coordinació de policies locals i diversos aspectes de la regulació de caça. Afecta també la disposició que amplia les prestacions del pla de salut bucodental a la població vulnerable, sigui per motius de salut o per la seva situació socioeconòmica. Així mateix, estableix que s’igualaran els complements específics dels odontòlegs d’atenció primària als percebuts pels facultatius especialistes.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any