El premi Guillem Agulló reconeixerà a títol pòstum l’advocat de la Comissió d’Ajuda al Refugiat del País Valencià Daniel Sanjuan. El premi es lliurarà dimarts vinent, dia de les Corts Valencianes, en el marc de diversos actes commemoratius. Amb el guardó es vol reconèixer la tasca de Sanjuan -que es va morir al gener de l’any passat- en la defensa dels drets humans i en la lluita pel tancament dels CIE.

Sanjuan va tenir un paper fonamental en la defensa de les persones refugiades al País Valencià. Va ser també una figura cabdal en la contra els Centres d’Internament d’Estrangers. Des de la comissió jurídica de la campanya ‘CIEs No’ va aconseguir el reconeixement de l’accés al dret d’asil al CIE de València i va portar a judici les violacions dels drets humans que s’hi cometien.

A banda del premi Guillem Agulló, també s’atorgarà el guardó Francesc de Vinatea que enguany va destinat al Tractat de Roma per a commemorar els seixanta anys del naixement de la Unió Europea. Ambdós guardons es lliuraran dimarts a les dotze del migdia. Els actes commemoratius  pel dia de les Corts Valencianes començaran diumenge i acabaran el dia 29 d’abril amb un concert a la plaça de bous de València.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb