L’editorial suïssa d’articles científics d’àmbit internacional Multidisciplinary Digital Publishing Institute (MDPI) ha obert una seu a Barcelona que ha suposat la creació de 30 llocs de treball, ha informat la Conselleria d’empresa en un comunicat aquest diumenge.

La companyia, que ha comptat amb el suport de la Generalitat de Catalunya a través de Catalonia Trade & Investment, l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres d’Acció, preveu duplicar la plantilla aquest mateix 2017.

Amb més de quatre milions de visites mensuals, MDPI ha desenvolupat una plataforma d’accés lliure que permet a investigadors de tot el món publicar els seus articles científics –revisats, maquetats i editats per l’empresa–, a través d’internet o en les seves 172 revistes.

La gerent editorial de l’empresa a Catalunya, Ada Repiso, ha afirmat que la decisió d’obrir una seu a Barcelona es deu a “la qualitat científica i la gran quantitat de centres d’investigació” de la ciutat.

MDPI, amb seu central a Basilea (Suïssa), compta amb 454 treballadors a tot el món i, segons la gerent, es troben en “un procés de creixement exponencial”.

Des de la seva fundació, més de 216.400 autors de tot el món han publicat els seus textos científics, entre els quals hi ha vuit col·laboradors guardonats amb el Premi Nobel.

L’any passat es van publicar 23.500 articles científics, un 35% més que l’any anterior, amb una forta presència d’investigadors catalans, ja que, segons assenyala Repiso, “de les publicacions que realitzem, 480 articles són d’autors catalans”.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb