VALÈNCIA, 17 (EUROPA PRESS)

La secció quarta de l’Audiència Provincial de València ha rebutjat l’últim recurs de l’anomenat ‘cas Palau’, en el qual es troba acusada, entre d’altres, l’exintendent del Palau de Les Arts Helga Schmidt, i dóna per conclosa la instrucció, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia.

En esta causa estan acusats Helga Schmidt –per a qui el fiscal demana set anys i mig de presó–; el que va ser director financer del Palau Ernesto Moreno –s’enfronta a huit anys de presó–; el president del consell d’administració de Patrocini –empresa vinculada al Palau i dedicada a captar patrocinadors–, José Antonio Noguera Puchol –set anys–; Joaquín Maldonado –altres set anys–, i l’excónsul de França a València i administrador de la societat Radcliffe –mercantil que actuava d’intermediària en les contractacions–, Pablo Broseta –set anys més–. Estan acusats de delictes de prevaricació, malversació i falsedat.

Moreno, Noguera, Schmidt i Maldonado van interposar un recurs d’apel·lació contra la resolució de març de 2017 desestimatòria de la reforma de la providència de febrer, en la qual el jutge denegava la pràctica de determinades diligències.

El tribunal, després d’estudiar-ho, desestima el recurs i recorda que “la fermesa de la interlocutòria de transformació en abreujada no permet que, amb posterioritat al seu dictat, es demande i es practique diligencia alguna des de la defensa, qualssevol que siguen els motius de fons de la petició, i menys encara si la petició es fa al socaire d’un incident previ que no guarda relació amb les diligències de l’apel·lant ni canvia els efectes de la resolució de finalització de la instrucció”.

Al febrer es va confirmar el processament dels investigats, d’una banda, i, per un altre, es va acceptar la petició del fiscal d’encarregar un informe pericial sobre diferents factures intervingudes.

Sobre este tema, el tribunal recorda que l’acord de l’Audiència sobre l’informe pericial “no va suposar la reobertura de la fase d’investigació perquè en eixe moment no estava tancada en ferm, però va tindre com a únic objecte la realització de determinada diligència demanada pel fiscal, i no altres”.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]