L’Audiència avala portar Serra a judici pels sous desproporcionats de Caixa Catalunya

L'Audiència de Barcelona ha confirmat portar a judici l'expresident de Caixa Catalunya Narcís Serra, l'exdirector Adolf Todó i més de 30 exmembres del consell d'administració de l'entitat pels sous suposadament desproporcionats, rebutjant un total d'11 recursos de les defenses.

VilaWeb
Redacció
16.03.2017 - 13:27
Actualització: 16.03.2017 - 14:27

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

BARCELONA, 23 (EUROPA PRESS)

L’Audiència de Barcelona ha confirmat portar a judici l’expresident de Caixa Catalunya Narcís Serra, l’exdirector Adolf Todó i més de 30 exmembres del consell d’administració de l’entitat pels sous suposadament desproporcionats, rebutjant un total d’11 recursos de les defenses.

En la sentència de la Secció 21, a què ha tingut accés Europa Press, es rebutgen els recursos interposats per les defenses per sol·licitar el sobreseïment del cas, perquè la sentència en el qual es tancava la instrucció del jutjat d’instrucció 30 de Barcelona, del 16 de desembre del 2014, “compleix àmpliament els requisits generals de motivació” i conté un extens i detallat relat dels fets.

Considera l’Audiència que de les diligències d’instrucció es desprenen indicis suficients per atribuir als recurrents el delicte d’administració deslleial, que es concreten en els acords que el 2010 van adoptar els imputats “amb aparent abús del seu càrrec i en perjudici de l’entitat, aprovant increments de les retribucions salarials que no eren acords a la situació real de l’entitat”.

Així, considera que en aquell moment la situació financera de l’entitat era “especialment delicada” ja que des del 2007 al 2009 s’havien reduït considerablement els seus beneficis, i l’any 2010 es va aprovar un expedient de regulació d’ocupació per a 1.600 persones en total, a més que van rebre 1.250 milions d’euros d’ajuda del Fons de reestructuració bancària (Frob).

“A l’anterior context econòmic, les retribucions dels màxims directius de l’entitat: Adolf Todó, com a director general; Jaume Masana, com a director general adjunt, van augmentar considerablement en perjudici dels interessos de l’entitat i en contra de les recomanacions de la Comissió Europea i el Frob”, prossegueix l’Audiència.

En la sentència del Jutjat d’Instrucció 30 de Barcelona ara ratificat, en què tancava la instrucció, s’ha considerat que tots els acusats van actuar “en perjudici i menyspreu dels interessos de l’entitat, de la seva finalitat, i dels interessos generals”.

El jutge ha acusat, per tant, Serra i Todó, però també els membres del consell d’administració que van votar a favor dels presumptes sobresous dels alts càrrecs mentre l’entitat el 2010 rebia diners públics per la seva greu crisi financera, en veure indicis d’un delicte d’administració deslleial.

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes