Federació Sindical Mundial autodeterminacio

La plataforma Alcem-nos, impulsada per diverses organitzacions independentistes, com ara la Intersindical-CSC i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), ha convocat una manifestació independentista aquest Primer de Maig, coincidint amb el dia del treballador, segons l’ACN. Sota el lema ‘Per la República dels drets socials’, la marxa sortirà a les sis de la tarda de la plaça d’Urquinaona i recorrerà el centre de Barcelona per reclamar un estat independent que reconegui salaris i pensions mínimes de 1.200 euros i la jornada laboral de 35 hores. A més, la mobilització reclamarà la derogació de la reforma laboral i la llibertat dels polítics independentistes a la presó i el retorn dels ‘exiliats’. Els dies vinents, la plataforma anunciarà el llistat de suports i el recorregut de la manifestació.

En el segon any que la plataforma sortirà al carrer, els impulsors han instat les organitzacions independentistes i en defensa dels drets socials i laborals a adherir-se a la convocatòria que, en el seu manifest, reivindica que ‘la lluita per un país lliure només es pot entendre si va estretament lligada a la reivindicació d’una societat realment justa i amb més drets socials’. En aquest sentit, la mobilització també reclamarà la fi de la discriminació laboral de les dones, l’aplicació de les lleis socials aprovades pel Parlament de Catalunya i suspeses pel Tribunal Constitucional espanyol, la rebaixa de les taxes universitàries un 30% i la fi de la ‘persecució política i judicial’ dels docents.

El text reivindica les vagues generals del 3 d’octubre de 2017, el 8 de novembre de 2017, el 21 de febrer de 2019 i els dos darrers 8 de març, i fa una crida a continuar sortint al carrer, i demana ‘ambició’ al govern de la Generalitat i al parlament per defensar els drets laborals i socials, mentre ‘l’estat es debat entre una regressió neofeixista o la consolidació de les polítiques conservadores i austericides actuals’.

En els dies vinents, la plataforma farà públic el llistat de suports i el recorregut exacte de la manifestació, que els impulsors de la marxa esperen que sigui ‘massiva’. L’any passat la mobilització va aplegar 2.300 persones segons la Guàrdia Urbana i 5.000 segons els organitzadors.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.