aeroport

El sistema GPS de l’aeroport d’Andorra – la Seu serà realitat a mitjan abril de l’any vinent. Al setembre es faran els vols de verificació i validació del sistema i es preveu que al desembre l’autoritat aèria espanyola ja hi hagi donat el vist-i-plau. Els vols de verificació consistiran en diverses maniobres d’aproximació a la pista per acabar de definir la nova carta aèria de la zona.

Hi intervenen diversos estaments, com ara l’associació de pilots de línies aèries. Serà al desembre quan es presentarà el dossier a la comissió interministerial espanyola entre els ministeris de Defensa i Foment, encarregada de validar la documentació.

Per complir la reglamentació sobre seguretat, i ateses les especificitats de l’aeroport, cal restringir la cabuda dels aparells que hi aterrin o s’hi enlairin. Tot i que encara és aviat per avaluar l’augment que els vols comercials podria aportar, com que amb el sistema GPS es pot garantir una aproximació en situacions de meteorologia adversa o sense llum natural es preveu un augment important. Actualment s’hi fan unes tres mil operacions anuals. La major part són de les dues escoles de vol, una empresa de treballs aeris i la companyia de vols xàrter TSA.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als quinze mil subscriptors voluntaris, que amb el suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.