aeroport

El sistema GPS de l’aeroport d’Andorra – la Seu serà realitat a mitjan abril de l’any vinent. Al setembre es faran els vols de verificació i validació del sistema i es preveu que al desembre l’autoritat aèria espanyola ja hi hagi donat el vist-i-plau. Els vols de verificació consistiran en diverses maniobres d’aproximació a la pista per acabar de definir la nova carta aèria de la zona.

Hi intervenen diversos estaments, com ara l’associació de pilots de línies aèries. Serà al desembre quan es presentarà el dossier a la comissió interministerial espanyola entre els ministeris de Defensa i Foment, encarregada de validar la documentació.

Per complir la reglamentació sobre seguretat, i ateses les especificitats de l’aeroport, cal restringir la cabuda dels aparells que hi aterrin o s’hi enlairin. Tot i que encara és aviat per avaluar l’augment que els vols comercials podria aportar, com que amb el sistema GPS es pot garantir una aproximació en situacions de meteorologia adversa o sense llum natural es preveu un augment important. Actualment s’hi fan unes tres mil operacions anuals. La major part són de les dues escoles de vol, una empresa de treballs aeris i la companyia de vols xàrter TSA.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.