L’Advocacia de la Generalitat ha presentat aquest dilluns al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) l’escrit que detalla les mesures adoptades per la Conselleria d’Educació, Investigació Cultura i Esport com a ‘prova del compliment’ de la suspensió cautelar del decret de plurilingüisme, tal com va demanar l’òrgan judicial.

L’escrit remès per l’Advocacia, segons ha pogut saber Europa Press, contempla un informe de la Secretaria Autonòmica d’Educació i Investigació en la qual s’expliciten les mesures. En el document s’explicita com a autoritats competents per al compliment de les resolucions al conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, i al secretari autonòmic d’Educació i Investigació, Miquel Soler.

Entre les mesures citades per l’Executiu valencià, s’apunta que, en el marc dels Plans d’Actuació per a la Millora (PAM) dels centres educatius, s’han deixat sense efecte els criteris de priorització que permetien als centres educatius sol·licitar recursos docents addicionals en funció del nivell plurilingüe autoritzat en el centre. També es concreta d’aquesta manera que s’ha deixat inaplicat el punt pel qual s’atorguen hores addicionals de professorat als centres educatius per al millor desenvolupament dels seus programes lingüístics.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]