La Xarxa Europea per la Igualtat Lingüística (ELEN) ha avisat aquest dimecres a l’estat espanyol que ‘intentar activament debilitar’ llengües poc parlades com l’aranès ‘viola tractats internacionals que Espanya ha ratificat’, així com també ‘legislació de la Unió Europea sobre la diversitat lingüística’. ‘La gent arreu d’Europa està cada vegada més en xoc pels atacs d’Espanya a la democràcia catalana i la seva cultura’, ha assegurat a l’ACN el secretari general de l’ELEN, Davyth Hicks.

Segons ell, el reconeixement de l’aranès era ‘una gran fita’ del govern Català que, des de la seva perspectiva, ha promogut ‘una política lingüística innovadora i exitosa’ malgrat ‘les interferències de l’estat espanyol’. ‘La decisió del TC de restringir l’aranès fa sorgir nous dutes sobre la separació de poders a Espanya i s’afegeix a una llarga llista de males decisions’, ha dit Hicks.

Segons el secretari general de l’ELEN, Espanya registra un ‘fracàs sistemàtic’ a l’hora de combatre ‘la discriminació lingüística’, fins i tot de les llengües co-oficials com el català, el basc o el gallec. ‘Intentar, activament, debilitar una llengua poc parlada com l’aranès viola tractats internacionals que Espanya ha ratificat, així com també legislació primària de la Unió Europea pel que fa a la diversitat lingüística. La gent d’arreu d’Europa està cada vegada més en xoc pels atacs d’Espanya a la democràcia catalana i la seva cultura’, ha dit.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb