Fotografies: EFE / Ajuntament de Palma

Els esquelets trobats a Bellver pertanyen a dos homes adults, d’uns cinquanta anys, i estaven a mig metre de fondària, baix el paviment actual. Tots dos cossos estaven tombats sobre l’esquena, amb les cames estirades i els braços creuats.

El Castell de Bellver de Palma ha estat presó en diversos moments de la història, d’ençà de finals del segle XVIII i també durant la guerra de 1936-1939. És per això que en un principi, els tècnics van pensar que es tractava d’afusellats d’aquesta guerra. 

L’aparició d’un encenedor amb metxa d’estil napoleònic de bronze o de coure, ha fet plantejar la hipòtesi de la Guerra del Francès. En aquest cas, els cossos, que havien estat embolcallats amb un sudari, no pertanyen a cap oficial, perquè  se sap que tots van abandonar el castell.

La troballa de les restes al Bastió de Ponent del Castell de Bellver de Palma s’ha fet de manera fortuïta, durant unes obres per a consolidar-ne l’estructura. Tant, que els tècnics van començar a remoure les terres amb maquinària pesant, però la troballa del primer os els va obligar a canviar de tècnica. L’arqueòleg responsable dels treballs, Agustí Fernández, ha dit que s’esperava trobar restes arquitectòniques, però no un enterrament.

 

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.