La CGT denuncia que encara no s’han publicat els sous de més de 80 directius de TMB que superen els 80.000 euros

  • La presidenta de TMB al·lega que els directius del metro de Londres cobren entre 150.000 i 350.000 lliures

VilaWeb
Redacció
09.08.2016 - 15:17
Actualització: 09.08.2016 - 17:44

L’endemà que es fes públic que els sous de 21 directius de TMB sumen més de dos milions i mig d’euros, la presidenta de TMB ha defensat els sous publicats comparant-los amb els d’unes altres empreses de transport d’Europa. Poques hores després, però, la secció sindical del metro de Barcelona de la CGT ha assegurat en un comunicat que, tot i que els sous que ahir havien sortit a la llum eren ‘astronòmics’, encara faltaven directius ‘camuflats de Responsables d’Unitat i Responsables Tècnics dels Àmbits Organitzatius’. Segons el sindicat, hi ha molts més directius que cobren més de 80.000 euros bruts l’any, que encara no s’han fet públics.

Els treballadors asseguren que es tracta de més de vuitanta persones amb sous de més de 80.000 euros que fa créixer en centenars de milers la xifra global. Diuen que també falta un grup de càrrecs que eren directors d’àrea i que ‘van ser recol·locats a llocs menors però amb el mateix sou’ o els ‘adjunts a la direcció’, que tampoc no apareixen a la llista publicada per TMB. Al text els treballadors expliquen que, excepte el conseller delegat, tot i l’arribada del nou govern municipal, s’han mantingut tots els càrrecs nomenats a la darrera part del mandat de Trias.

A Londres els sous són entre 150 i 350 mil lliures
La presidenta de TMB, Mercedes Vidal, ha justificat els sous dels directius de la companyia posant d’exemple les retribucions de Transport for London, amb 31.000 treballadors, en què els salaris dels directius oscil·len entre les 150.000 lliures i les 350.000.

En un text al perfil de Facebook, Vidal diu que ‘no hi ha gaires empreses de transport públic que ofereixin dades amb el mateix grau de transparència, però ajuden a contextualitzar les dades de TMB’, que, afegeix, disposa de 8.000 treballadors. La presidenta de TMB també assenyala que a l’empresa pública de Gènova, que disposa de més de 2.000 treballadors, els directius perceben entre 76.000 i 149.000 euros. D’una altra banda, la presidenta de TMB ha recordat que quan Barcelona en Comú va arribar al govern municipal va nomenar un conseller delegat amb un sou un 40% inferior a l’anterior.

Vidal també s’ha felicitat per l’avanç en la transparència per la publicació de les dades. Ha afirmat que aquest darrer any havia estat notable, i ha afegit que era una qüestió de cultura democràtica bàsica. En conseqüència, ha remarcat: ‘És l’esforç de molta gent i l’exigència d’una ciutadania crítica, de tots els àmbits, la mateixa que ens ha empès a emprendre aquest camí a les institucions i que té dret d’accedir a la informació de l’administració pública.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any