Manifestants feministes s’han concentrat davant el rectorat de la Universitat de València amb la intenció d’ocupar-lo simbòlicament per recordar que la institució tindrà per primera vegada una rectora, Mavi Mestre. Tanmateix, l’ocupació ha estat frustrada perquè les portes de l’edifici eren tancades i un cordó policíac les protegia.

Les manifestants s’han col·locat davant el cordó i els agents de la policia espanyola han acabat carregant per a desallotjar-les. La rectora ha hagut d’intervenir-hi, arran de l’ús excessiu de la força i ha aconseguit que els agents deixessin d’actuar. Finalment, se n’han anat del rectorat i s’han obert les portes de l’edifici.

Les manifestants han criticat amb duresa l’actuació policíaca. A més, han denunciat que durant la manifestació la policia les havia assetjades i perseguides. A les dotze del migdia s’ha fet un acte dins el rectorat.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]