BARCELONA, 25 (EUROPA PRESS)

La Secció Dinovena de l’Audiència de Barcelona ha donat la raó a l’expresident del FC Barcelona, Joan Laporta, i a la seva junta directiva davant la reclamació del club blaugrana per unes suposades pèrdues de la seva gestió, entre el 2003 i el 2010, que xifraven en 47.637.000 euros.

En una sentència recollida per Europa Press, l’Audiència ha desestimat el recurs d’apel·lació que el FC Barcelona va presentar –sent ell ja expresident– contra una sentència d’octubre del 2014, en la qual un jutjat ja sostenia que “no existien acreditats resultats econòmics negatius que justifiquessin la responsabilitat que es reclamava als membres de la junta directiva”.

El Jutjat de Primera Instància 39 de Barcelona va fonamentar la seva sentència en la falta de proves per concloure que les diverses partides que va presentar el club com a pèrdues econòmiques efectivament ho fossin, ha recordat ara en el seu acte l’Audiència.

El tribunal sosté que la resolució hagués estat diferent si s’hagués confirmat que existissin aquests suposats resultats econòmics negatius reprotxables, tal com sostenia el FC Barcelona, cosa que l’Audiència considera que no ha succeït.

D’aquesta forma, Laporta i els membres de la directiva Francesc Sala i Martín, Maria Elena Fort, Rafael Yuste i Josep Ignaci Macià no hauran de fer front als 47,6 milions que la Presidència del club de Josep Maria Bartomeu els reclamava.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.