La junta electoral provincial de Barcelona ha refusat la proposta d’un espai d’entrevistes que la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) havia fet als partits no independentistes. Segons la junta, ‘no compensa en absolut’ la cobertura que els mitjans públics van fer de la Via Lliure. No es tracta –diu– d’un espai informatiu sinó d’un conjunt d’entrevistes ‘sense difusió prèvia’ que no compensarien els partits ‘perjudicats per les conseqüències de la cobertura de la manifestació’. Diu també que la Via Lliure ‘havia estat profusament anunciada’ i que la junta electoral espanyola la va considerar una activitat que incidia ‘substancialment en el procés i la campanya electoral’.

La junta de Barcelona demana a la CCMA que assumeixi les ‘conseqüències’ d’haver retransmès la manifestació en directe per TV3 i ‘amb tota l’amplitud i desplegament de mitjans constatat, prèviament i àmpliament anunciada per les entitats convocants’.

L’acord de la junta electoral espanyola
Recordem que la junta electoral espanyola va permetre la cobertura de la Via Lliure, però obligava TV3 i Catalunya Ràdio a ‘compensar’ els partits que no s’hi havien adherit oferint-los espais informatius ‘en dia festiu i a la mateixa franja horària de la retransmissió en directe, i amb la mateixa durada’.

Aquesta ‘compensació’, a més, havia de ser oferta immediatament per la CCMA en termes de proporcionalitat perquè, ‘atesa la coincidència de missatges’, s’afavoria ‘notablement una de les candidatures concurrents’.

Ara la junta provincial considera que la CCMA no ofereix un espai com ho va ser la retransmissió i la informació de la Diada, sinó un conjunt d’entrevistes sense difusió prèvia que no compensaria les formacions polítiques perjudicades per les conseqüències de la cobertura de la manifestació. Consegüentment, rebutja la proposta formulada per la CCMA.

D’una altra banda, cap dels partits convidats no va voler participar en l’espai especial de compensació ofert per la CCMA. Ciutadans, PP i PSC van tornar a presentar un recurs ahir a la junta electoral de Barcelona. Demanaven, també, que la compensació fos l’emissió en directe de l’acte central de campanya.

TV3 manté avui la programació habitual
Arran de tot plegat, els mitjans de la CCMA han fet avui la programació habitual. TV3 ha emès el film ‘El patriota’ i Catalunya Ràdio el ‘Tot gira’.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.