La Junta Electoral Central (JEC) ha obert un expedient sancionador al diari ‘ABC’ per haver publicat una entrevista a la cap de llista de Cs, Inés Arrimadas, el passat 20-D, coincidint amb la jornada de reflexió.

Va ser el PP qui, aquell mateix dia, va presentar una denúncia davant la JEC per considerar que s’estava incomplint la prohibició de difondre propaganda o fer actes electorals les 24 hores abans de les votacions. La JEC nomena una instructora per tal que acabi determinant si cal sancionar el diari però ja alerta que podria enfrontar-se a una multa que va d’entre 100 a 1.000 euros. En l’edició del 20 de desembre, el diari va treure en portada una foto a tota pàgina de la cara d’Arrimadas, amb un titular on es llegia: ‘Tenim l’oportunitat històrica de guanyar al separatisme’.

La JEC ha estudiat els fets denunciats pel PP i també les al·legacions presentades pel mitjà i ha decidit obrir expedient sancionador a la capçalera ‘ABC’ per l’entrevista publicada a tota pàgina i en portada a la líder de Cs. Considera, de moment i sense perjudici del que decideixi la instructora, que el responsable és el director del diari.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]