La Junta Electoral de Barcelona ha desestimat la denúncia interposada pel Partit Popular contra l’editorial de la periodista Mònica Terribas del 28 de novembre al programa radiofònic que condueix, ‘El matí de Catalunya Ràdio’. A parer del PP aquell editorial, enclavat en l’espai anomenat ‘La Portada’, incloïa informacions ‘manipuladores i tendencioses’ amb l’ànim de ‘beneficiar unes determinades candidatures”‘ que concorren a les eleccions del 21-D. La Junta Electoral considera, en canvi, que si bé el discurs de Terribas ‘ofereix una visió determinada’ d’uns fets d’actualitat connectats ‘directament’ amb la realitat política, l’exposició ‘no escapa o excedeix’ del to crític que ‘pot acompanyar una descripció de les notícies ocorregudes’.

A banda, la Junta Electoral subratlla que el PP ‘no diu com afecta o beneficia’ una determinada opció ideològica el relat de ‘La Portada’. Ni indica com s’ha de ‘modular’, en aquest cas, la llibertat d’informació i d’expressió durant el període electoral per donar compliment als principis de pluralisme, igualtat, proporcionalitat i neutralitat informativa. Per tot plegat, la Junta Electoral de Barcelona entén que l’editorial esmentant ‘manca d’incidència electoral rellevant’. La decisió ha estat presa amb els vots a favor de tots els membres excepte un, que ha emès un vot particular segons el qual l’editorial de Terribas és ‘contrari’ als principis de neutralitat informativa i pluralisme establerts a la Llei Orgànica del Règim Electoral General.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb