La Junta Electoral de Barcelona ha desestimat la denúncia interposada pel Partit Popular contra l’editorial de la periodista Mònica Terribas del 28 de novembre al programa radiofònic que condueix, ‘El matí de Catalunya Ràdio’. A parer del PP aquell editorial, enclavat en l’espai anomenat ‘La Portada’, incloïa informacions ‘manipuladores i tendencioses’ amb l’ànim de ‘beneficiar unes determinades candidatures”‘ que concorren a les eleccions del 21-D. La Junta Electoral considera, en canvi, que si bé el discurs de Terribas ‘ofereix una visió determinada’ d’uns fets d’actualitat connectats ‘directament’ amb la realitat política, l’exposició ‘no escapa o excedeix’ del to crític que ‘pot acompanyar una descripció de les notícies ocorregudes’.

A banda, la Junta Electoral subratlla que el PP ‘no diu com afecta o beneficia’ una determinada opció ideològica el relat de ‘La Portada’. Ni indica com s’ha de ‘modular’, en aquest cas, la llibertat d’informació i d’expressió durant el període electoral per donar compliment als principis de pluralisme, igualtat, proporcionalitat i neutralitat informativa. Per tot plegat, la Junta Electoral de Barcelona entén que l’editorial esmentant ‘manca d’incidència electoral rellevant’. La decisió ha estat presa amb els vots a favor de tots els membres excepte un, que ha emès un vot particular segons el qual l’editorial de Terribas és ‘contrari’ als principis de neutralitat informativa i pluralisme establerts a la Llei Orgànica del Règim Electoral General.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb