La Junta Electoral ha desestimat els recursos presentats pel PP, PSC i C’s sobre la cobertura de TV3 i Catalunya Ràdio en considerar que no es tracta d’un acte de campanya i que, per tant, els mitjans públics en poden informar. El PPC demanava que es prohibís a TV3 retransmetre la Via Lliure durant cinc hores perquè la informació s’hauria d’incloure dins dels blocs electorals. C’s reclamava a la Junta que el temps de cobertura que destinessin a informar de la manifestació es comptés com a part del bloc electoral de Junts pel Sí, mentre que els socialistes demanaven que fos considerat com un més de la campanya de les formacions sobiranistes i, per tant, es respectés la proporcionalitat dels blocs.

Després de la decisió de la Junta Electoral, els mitjans públics de la CCMA mantindran la cobertura prevista de la Via Lliure. Precisament el director de TV3, Eugeni Sallent, afirmava aquest dimecres que la televisió pública preveia que la programació de l’Onze de Setembre seguiria ‘atent’ tot allò que passés al país, des de les ofrenes al monument a Rafel Casanova fins a les mobilitzacions, i que es tindria ‘molt en compte’ que la diada d’aquest any coincidia amb la campanya electoral.

D’aquesta manera, va garantir que es respectaria la ‘pluralitat’, ‘neutralitat’ i ‘proporcionalitat’ com fixa la Llei electoral. ‘Hem d’ensenyar l’actualitat i explicar-la com ho hem fet els últims anys, amb mobilitzacions molt importants’, ha insistit.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb