La Generalitat podrà disposar de la sanitat privada quan no pugui garantir l’assistència

  • Sanitat veu "necessari i imprescindible" fer ús de la privada per a atendre totes les patologies derivades o no de la covid-19

VilaWeb
Europa Press
13.11.2020 - 11:12

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Conselleria de Sanitat Universal podrà disposar dels centres i establiments sanitaris privats i de les mútues d’accidents de treball, juntament amb el seu personal, quan no pugui atendre adequadament l’assistència contra la pandèmia amb els mitjans del sistema valencià de salut.

Aquesta mesura es deu a l’augment de la pressió assistencial a causa de la segona onada. La conselleria veu “necessari i imprescindible” fer ús de la privada per a atendre totes les patologies derivades o no de la covid-19 en residents al País Valencià, segons publica el Diari Ocial de la Generalitat (DOGV).

Sanitat podrà contractar totes les prestacions i serveis que siguin necessaris per a “posar remei a la situació de perill greu”, sense necessitat de mediar una licitació conformement als principis de la contractació pública.

Els preus d’aquests serveis a contractar prendran com a referència el que s’estableix en la Llei 20/2017, de 28 de desembre, de la Generalitat de taxes, com estableix la resolució de la consellera de Sanitat, Ana Barceló.

Des d’avui es mantindrà la decisió “fins que la situació sanitària en relació amb el coronavirus permeti la seva reconsideració i modificació o posar-hi fi”. Sanitat defensa que “davant aquesta crisi sense precedents i d’enorme magnitud, donada la greu situació de sobrecàrrega assistencial que pot arribar a ser provocada a causa de la pandèmia, és indispensable comptar amb la possibilitat de disposar de recursos materials, tècnics i humans addicionals en la mesura del necessari”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes