La Conselleria de Sanitat Universal podrà disposar dels centres i establiments sanitaris privats i de les mútues d’accidents de treball, juntament amb el seu personal, quan no pugui atendre adequadament l’assistència contra la pandèmia amb els mitjans del sistema valencià de salut.

Aquesta mesura es deu a l’augment de la pressió assistencial a causa de la segona onada. La conselleria veu “necessari i imprescindible” fer ús de la privada per a atendre totes les patologies derivades o no de la covid-19 en residents al País Valencià, segons publica el Diari Ocial de la Generalitat (DOGV).

Sanitat podrà contractar totes les prestacions i serveis que siguin necessaris per a “posar remei a la situació de perill greu”, sense necessitat de mediar una licitació conformement als principis de la contractació pública.

Els preus d’aquests serveis a contractar prendran com a referència el que s’estableix en la Llei 20/2017, de 28 de desembre, de la Generalitat de taxes, com estableix la resolució de la consellera de Sanitat, Ana Barceló.

Des d’avui es mantindrà la decisió “fins que la situació sanitària en relació amb el coronavirus permeti la seva reconsideració i modificació o posar-hi fi”. Sanitat defensa que “davant aquesta crisi sense precedents i d’enorme magnitud, donada la greu situació de sobrecàrrega assistencial que pot arribar a ser provocada a causa de la pandèmia, és indispensable comptar amb la possibilitat de disposar de recursos materials, tècnics i humans addicionals en la mesura del necessari”.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.