La Generalitat de Catalunya rebaixa un 30% les taxes universitàries del curs vinent

  • Un curs de grau de 60 crèdits passarà a costar entre 1.061 euros i 1.660 euros a l'any, en funció de coeficient d'estructura docent del títol

VilaWeb
Manifestació d'estudiants a Barcelona per la rebaixa de taxes universitàries.
Redacció
04.06.2020 - 17:25
Actualització: 04.06.2020 - 17:27

La Generalitat de Catalunya ha aprovat de rebaixar un 30% el cost de les matrícules de grau i màster a les universitats públiques, una mesura que serà ja d’aplicació per a la matrícula del curs vinent. La Secretaria d’Universitats ha informat que així ho recull el decret de preus públics universitaris per al curs 2020-2021, que també inclou descomptes addicionals per als estudiants amb rendes més desfavorides, que se situen en els anomenats trams 1 i 2 i que podran demanar una beca Equitat, ha informat la Secretaria.

Per al curs vinent, el preu del crèdit matriculat per primera vegada en els estudis de grau se situarà entre 17,69 i 27,67 euros, depenent del tipus d’estudis. Un curs de grau estàndard de 60 crèdits passarà a costar entre 1.061 euros i 1.660 euros a l’any, en funció de coeficient d’estructura docent del títol. Com a exemple, els estudis de coeficient A com Dret o Turisme costaran 1.061 euros; els de coeficient B, com Comunicació Audiovisual o Psicologia, valdran 1.502 euros, mentre que un grau de coeficient C com és el cas de Medicina o Ciències Biomèdiques suposarà 1.660 euros.

En el cas dels màsters universitaris que habiliten per a l’exercici d’activitat regulades, el nou preu es fixa en 28,82 euros, mentre que per a la resta de màsters universitaris, el preu per crèdit es rebaixa fins a 46,11 euros.

Segons la Secretaria, la rebaixa del 30% es fa extensiva a les successives matrícules, ja que es mantenen els coeficients de multiplicació segons els nous preus de cada coeficient d’estructura docent.

En paral·lel, el Consell Interuniversitari de Catalunya ha acordat que les universitats puguin desplegar una política pròpia de segones i successives matrícules perquè, en casos degudament justificats, els estudiants puguin pagar a preu de primera vegada quan la matriculació estigui vinculada a les condicions generades per la situació d’emergència per la Covid-19 en el curs 2019-20.

Amb la rebaixa del 30%, més del 85% del cost d’un grau universitari anirà a càrrec del finançament directe de la Generalitat i el percentatge superarà el 95% en el cas dels estudiants amb rendes més baixes, ha assenyalat la Secretaria.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any