Sindicats i Generalitat han acordat una pujada del salari fix del 2,25% pels funcionaris el 2019. La mesa de la funció pública s’ha reunit per poder permetre que el primer pagament del 2,25% es faci efectiu a la nòmina de gener, al que es podria afegir un 0,25% variable lligat a l’evolució del PIB.

L’organització ha indicat que es podrà sumar també al sou dels funcionaris un 0,25% addicional, repartiment que haurà de ser definit per la Generalitat i els sindicats de la funció pública.

‘Només aquest 2,25% representa més de 300 milions d’euros per la Generalitat, és un gran esforç’, ha assegurat la secretària d’administració i funció pública, Annabel Marcos després de la reunió.

Els representants de CCOO i UGT han valorat positivament l’acord que arriba a l’increment retributiu màxim permès pel decret llei aprovat pel govern espanyol durant el Consell de Ministres del 21-D.

 

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb