M. Antònia Font, presidenta de la Federació d'Organitzacions per la Llengua Catalana (FOLC).

La Federació d’Organitzacions per la Llengua Catalana (FOLC) ha organitzat la taula rodona ‘Per la reciprocitat plena i pel Consell Audiovisual de l’Espai de Comunicació en Català’. Es farà aquest vespre al Col·legi de Periodistes de Catalunya. S’hi revisarà la situació de l’espai de comunicació català per definir-ne els objectius més urgents.

Hi intervindran responsables d’alguns dels mitjans de comunicació públics del país, en una taula que reunirà també acadèmics i personalitats del món de la comunicació. S’hi destaquen Brauli Duart, membre del consell de govern de la CCMA de Catalunya; Rafael Xambó, professor de sociologia i conseller de la CVMC del País Valencià; Andreu Manresa, director general de radiotelevisió pública IB3, del govern de les Illes; i Josep Puigbert, director de la Casa de la Generalitat a Perpinyà de Catalunya Nord. El periodista i professor Josep Gifreu presentarà el Consell Audiovisual de l’Espai de Comunicació en català i moderarà la taula. Presentarà l’acte M. Antònia Font, presidenta de la FOLC.

La federació dóna molta importància als mitjans de comunicació en català, perquè fan possible la normalització de l’ús de la llengua. Per això demanen que hi hagi reciprocitat entre els mitjans dels Països Catalans, que, a més, aportaria directament als espectadors la riquesa lèxica i els accents de tots els territoris de parla catalana.

La FOLC treballa des de fa dotze anys per la llengua als Països Catalans. Va ser creada per coordinar organitzacions i accions relacionades amb la llengua catalana i té entre els principals objectius la unitat i l’extensió de l’ús social de la llengua. En formen part activa els sindicats STEI Intersindical, Intersindical Valenciana, USTEC-STEs, Amics de la Bressola, Escola Valenciana, Assemblea de Mestres i Professors en Català de les Illes Balears, entre més.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]