El fiscal general de l’estat espanyol, José Manuel Maza, ha ordenat l’obertura de diligències contra els 712 batlles que donen suport i col·laboren amb l’1-O. En una nota dirigida a les fiscalies de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, Maza explica que la llei del referèndum ha estat suspesa pel TC i que, per tant, participar en ‘els actes d’organització del referèndum il·legal d’autodeterminació, fa que qualsevol conducta de les autoritats, funcionaris públics o particulars en connivència dels anteriors, dirigida a tal fi, sigui constitutiva pel cap baix dels delictes de desobediència, prevaricació i malversació de fons’.

També ha assenyalat que la policia judicial, els Mossos d’Esquadra, hauran de detenir tots els batlles que hagin estat citats i no es presentin a declarar.

La nota de la fiscalia assenyala la web de l’Associació de Municipis per la Independència. En diu que ‘hi ha un nodrit grup de batlles que ha signat un decret per a posar a disposició del govern de la Generalitat els locals municipals necessaris per a organitzar el referèndum‘.

Maza, davant de la quantitat de batlles que han anunciat que donarien suport a l’1-O, també demana que es prioritzin les citacions dels batlles de les poblacions amb més habitants.

La setmana passada, en l’obertura de l’any judicial, el fiscal general va dir que el referèndum del primer d’octubre era il·legal i va prometre una resposta ‘ferma i enèrgica’ contra tots els actors que s’hi involucressin.

Ací podeu consultar la nota sencera:

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]