El secretariat nacional de la CUP ha proposat que la diputada al parlament Eulàlia Reguant sigui la substituta de Josep Garganté a l’Ajuntament de Barcelona. Dijous l’assemblea de la mesa política cupaire votarà si Reguant s’incorpora al grup municipal del consistori, un moviment, però, que no es materialitzaria fins el 2 d’octubre. Posteriorment també ho hauran d’aprovar els militants de la CUP a Barcelona i el Grup d’Acció Parlamentària.

En el moment que Reguant prengui l’acta de regidora haurà de deixar el seu escó al parlament, segons el codi ètic de la CUP, que no permet l’acumulació de càrrecs. Al parlament la seva substituta seria, per ordre de llista, Anna Gabaldà, ex-batllessa de Sant Pere de Ribes.

Reguant és veïna del barri de Sant Antoni de Barcelona i ocupa la quarta plaça de la llista municipal, darrere de Josep Garganté. La CUP ha explicat en un comunicat que per a fer aquest procés gradual del parlament a l’ajuntament les executives nacional i municipal han sospesat tant l’aposta pel municipalisme que fa l’organització com la importància del moment polític en relació al procés d’autodeterminació de Catalunya.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]