La CUP comença una campanya de desobediència civil no violenta i demana de ‘dictar la sentència des del carrer’

  • L'esquerra independentista demana que el 21-D sigui un 'punt d'inflexió' en la presentació de la campanya 'Alcem-nos'

VilaWeb
Redacció
19.12.2018 - 21:01
Actualització: 20.12.2018 - 17:03

La CUP i més organitzacions de l’esquerra independentista han demanat aquest vespre, en un acte al teatre Poliorama, de ser ‘el jutge que dicti la sentència’ de l’1-O des del carrer. ‘No la dictaran ells, heu de ser vosaltres. Quan jutgen la protesta només ens queda protestar; no podem normalitzar l’excepció’, ha dit Mireia Boya, ex-diputada i un dels polítics encausats al Suprem.

Davant set-centes persones, els portaveus de la campanya ‘Alcem-nos’, Joan Coma i Blanca Serra, s’han compromès a ‘lluitar sense treva enfront de la causa general contra l’independentisme’ i han fet una crida a alçar-se per fer del 21-D ‘un punt d’inflexió i convertir la provocació en el punt de partida d’un nou cicle de mobilitzacions’.

La campanya ‘Alcem-nos’ pretén aturar Catalunya des del primer dia del judici contra el procés d’independència al Suprem espanyol. La CUP promourà actes i mobilitzacions de desobediència civil no violenta per a ‘evitar la reforma autonomista i exercir l’autodeterminació’, segons que ha explicat l’ex-diputada Isabel Vallet.

També s’hi han pogut veure vídeos amb missatges dels activistes Tamara Carrasco i Adrià Carrasco, del raper Valtònyc, i David Fernàndez ha llegit una carta de l’ex-diputada exiliada Anna Gabriel.

De Ginebra estant, Gabriel ha criticat la situació de la democràcia espanyola en què ‘el dret d’autodeterminació és el paraigua d’uns altres drets, perquè si es nega l’autodeterminació es neguen tots els altres’. Ha fet una crida a transmetre a tothom que en un futur un familiar es pot trobar ‘davant un estat fora de control i a transmetre que la resposta a la repressió no necessita segells ideològics, sinó rebuig a la injustícia’.

En l’acte, hi han participat el diputat Carles Riera, els ex-diputats Benet Salellas, Isabel Vallet i David Fernàndez; els membres del secretariat nacional Mireia Boya i Albert Botrán; la integrant del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) Bel Vives; el regidor de Vic Joan Coma; les militants Blanca Serra i Adriana Llena (Arran). També hi han assistit la portaveu d’ERC, Marta Vilalta, el diputat de JxCat Francesc de Dalmases i el vice-president d’Òmnium, Marcel Mauri.

Judicis al procés d’independència
David Fernàndez ha criticat l’actuació de l’estat espanyol durant el referèndum del primer d’octubre de 2017. I sobre els judicis ha dit: ‘Cal fer que la sentència que vindrà sigui la seva condemna. Cal fer-ho de manera cooperativa i amb desobediència civil i pacífica, activa i no violenta.’

Salellas ha afegit: ‘Avui som aquí per a dir que d’aquesta repressió en farem un bumerang polític. Que una vegada més aprofitarem l’embat per lluitar contra el règim i alçar-nos. Ens volen callats i ens trobaran alçats.’

El 21-D
Vallet ha dit que el consell de ministres espanyol trobarà la gent ‘de cara’. La representant d’Arran, Adriana Llena, ha dit:  ‘Divendres nosaltres ens trobarem aturant el consell de ministres i aturarem els judicis.’ I el regidor Joan Coma ha reiterat que aquestes mobilitzacions serien un punt d’inflexió en la mobilització ciutadana: ‘Fem una crida a tots a alçar-se. Fem de divendres un punt d’inflexió. Fem de la provocació un punt de partida de la defensa dels drets nacionals, civils i polítics.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any