La CUP ha decidit de presentar-se a les eleccions del 21-D amb ‘una candidatura àmplia, clarament rupturista, independentista i d’esquerres.’ Durant l’assemblea extraordinària que la formació ha fet a Granollers, hi han pogut votar els militants i simpatitzants que paguen quota de la CUP i les organitzacions que pertanyen a la Crida Constituent com a mínim des de fa sis mesos. Un 91,63 % dels inscrits han decidit que la CUP participés en les eleccions.

Després de contestar si la CUP havia de concórrer a les eleccions del 21-D, els inscrits han hagut de respondre preguntes concretes sobre la manera de participar en els comicis. S’havia previst de fer una segona votació amb les dues opcions amb més vots, però com que l’opció de presentar-se amb una candidatura pròpia ha rebut més del 50 % dels vots no ha calgut. Les opcions que hi havia són les següents:

  • A. ‘La CUP-CC aposta per una llista ciutadana de país, sense polítics, destinada a guanyar en vot i escons, a no formar govern i provocar eleccions constituents al cap de 3 mesos del 21-D. Si això no és possible la CUP es presentarà en solitari amb un acord polític el més ampli possible però que parteixi de la defensa de la independència, la República i la justícia social.’
  • B. ‘La CUP aposta per participar a una coalició o llista el més àmplia possible, que defensi República, amnistia i llibertat presos polítics d’acord amb la proposta del punt 11.5 de la ponència base.’ El punt 11.5 parla de fer un ‘front ampli dels màxims agents possibles que conformen la unitat popular ampliada’ on s’inclourien ‘els sectors populars que abandonen el Podem oficial i Catalunya en Comú per la seva posició equidistant en el conflicte democràtic català’.
  • C. ‘La CUP-CC aposta per liderar una candidatura el més àmplia possible, clarament rupturista independentista i d’esquerres.’

Un 64,05 % dels vots han anat a la tercera opció, que demanava una candidatura pròpia; un 21,72 % dels inscrits han votat la promoció d’una coalició o llista àmplia i només un 12,59 % han votat l’opció d’un candidatura cívica.

En l’acte de cloenda de l’assemblea nacional, la portaveu del secretariat nacional, Núria Gibert, i Anna Gabriel, que fins ara era diputada, han dit que la CUP es presentava a les eleccions del 21 de desembre amb l’objectiu de ‘materialitzar’ la República. Han afegit que, perquè aquesta fos ‘irreversible’, només podia ser ‘social’. Gabriel ha assegurat que la veu dels cupaires seria ‘clau’, no tan sols durant la campanya sinó també posteriorment, aquells ‘que es diuen sobiranistes’ però opten pel ‘ni DUI ni 155’, i també davant l’independentisme ‘que no tenia clar ni prou treballada la manera com s’havia d’assaltar el poder’.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]