La CUP ha advertit a Esquerra Republicana i a Junts per Catalunya que no acceptarà la ‘desmobilització que el govern i els partits que li donen suport van provocar el 21-D’ per evitar que la ciutadania mostri al carrer el rebuig al judici de l’1-O. El portaveu de la formació al parlament, Carles Riera, ha afegit que tampoc no acceptarien que ‘l’entorn dels presos polítics’ intentés promoure aquesta desmobilització ‘per negociar un pressupost o per l’esperada proposta autonomista de Pedro Sánchez’.

Riera ha fet una crida a mostrar des del primer dia el rebuig als judicis, aprofitant que avui s’ha sabut que el president del tribunal que jutjarà els presos polítics, Manuel Marchena, ha demanat al Ministeri de l’Interior espanyol que siguin a Madrid l’última setmana de gener.

El portaveu de la CUP ha de començar de seguida les mobilitzacions de protesta, sense esperar la sentència dels judicis. Igualment, ha reclamat a partits independentistes i entitats socials de treballar unitàriament per fer possible un procés de mobilització fort i potent.

A més, ha anunciat que la CUP ja ha començat a treballar ‘amb tot l’espai de l’esquerra independentista i amb l’espai social del 3 d’octubre’ per aturar el país des del primer dia del judici.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb